NL/BE: paal 107 - 124
In het vorige deel volgde ik de grens tot aan het punt waar hij ten noorden van Maastricht weer bij de Maas uitkomt. In dit deel beschrijf ik de palen aan weerszijden van de Maas.


Op 30 september 2022 was ik voor werk in de gemeente Meerssen en kon toen al langs twee grenspalen fietsen.
Op 20 augustus 2023, een snikhete dag, bezoek ik twee grenspaalduo's. De Maas brengt minder verkoeling dan gehoopt, maar ik blijf dan ook met beide benen op de oever staan. Hier was ooit een veerpont, toen de E314 nog niet bestond. Daar zijn ter plekke enkele herinneringen aan te vinden. Voorlopig stel ik me tevreden met een foto van de Belgische paal vanaf de overkant. Ik kom vast nog eens dichterbij, maar ik heb nog zo veel andere (grenspaal)wensen... Vanuit Elsloo loop ik over de lange viaduct van de E314 naar de Belgische zijde van de Maas. Het duo 112 besluit ik vanaf Belgische zijde te bezoeken. Een grenswandeling zonder een voet in België te zetten is ook weer zo wat. In de buurt zijn diverse herinneringen aan zowel de Eerste als Tweede Wereldoorlog te vinden. Er staat een mooie veldbloemenzee om de grenspaal. Zoals ik net vanuit Nederland 111 (B) op de foto zette doe ik nu hetzelfde met 112 (NL) vanuit België. Ik moet zo ook weer terug wandelen over de lange en warme E314-viaduct. Dichterbij kom ik ongetwijfeld nog wel eens, in de toekomst.
Op 10 december 2022 was ik wat noordelijker, maar met een verkeerd coördinaat voor paal 119, die we dus niet konden vinden.
We maakten wat verderop nog een stop bij het grenspalen duo 122, aan weerszijden van de Maasbrug.
Het was een koude dag, dus Suzanne liep niet meer mee terug naar de Nederlandse paal 122. In het volgende deel beschrijf ik het laatste stukje grensmaas en loop ik verder naar Thorn en Budel.