NL/D: steen 704 - 640
Op 26 mei 2023 probeer ik een aantal grensstenen rond 's-Heerenberg te vinden, met matig succes. De zomer is niet echt een geschikt seizoen voor een grenspalenjacht.
Ten zuiden van 's-Heerenberg loopt het grenskanaal/rivier die bekend staat als de Wetering, Die Wild en/of het Netterdenscher Kanal.
Aan de ooszijde van het dorp, bij de vervanging van de "Zwarte brug" hoort het stenenduo 704 te staan. De Duitse kan ik niet vinden en de Nederlandse 704 ligt plat.
Wat verderop is de Nederlandse 703-B mogelijk verdwenen en alleen bereikbaar door hoog gras. Ik zal de Duitse wel eens vanaf de Duitse zijde proberen te benaderen. Het stenenpaar 703-A is het best met de auto te bezoeken, of in de winter als het bosje wat beter begaanbaar is. Oversteken naar de Duitse steen is sowieso niet zo'n goed idee. Het stenenpaar 703 staat aan de oude grensovergang in 's-Heerenberg. Deze zijn beiden makkelijk te vinden, hoewel de Duitse tussen flink wat begroeiing staat.
Bij de daarop volgende stenen is dat echter nog veel erger. Die blijven onder een dikke laag gras en andere planten verborgen. Alleen de Nederlandse 702-B een eind verderop kan ik nog vinden. Voor de rest kom ik wel eens terug, maar niet in de zomer :-)

Het volgende deel beschrijft de grens vanaf Berg en Dal.