Meivakantie Bullay aan de Moezel
Eindhoven - Bullay
Zell
Ediger-Eller
Trier
Cochem
Moselkern/ Beilstein
Traben-Trarbach/ Bernkastel
Koblenz - Eindhoven


Eindhoven - Bullay
Vijf treinen hadden we nodig om van Eindhoven via Kaldenkirchen, Mönchengladbach en Koblenz in Bullay aan te komen. De benodigde kaartjes hadden we via het internet al besteld en de speciale dagkaarten maakten het betaalbaar voor een heel gezin.
In Bullay werden we opgehaald door onze gastvrouw, die ons naar ons appartement reed, ongeveer een kilometer van het station af.
Deze dag verkenden we Bullay nog een beetje. Natuurlijk moest de grote spoorbrug even bezocht worden.
Zell
Vandaag maakten we een rondwandeling door de omgeving. Via Alf en Burg Arras gingen we naar de Prinzenturm, waar we de 108 treden beklommen voor een prachtig uitzicht.
Er was wel een ijzige wind op die hoogte, dus lang vertoefden we daar niet. We vervolgden onze weg via Marienburg en door de wijnvelden naar Zell.
Hier waanden we ons even in Oostenrijk, op het Collis-steilpfad, met een stukje klettersteig. Via de Collis-Turm daalden we weer af naar het mooie plaatsje Zell.
Nu was het nog 3 1/2 km lopen terug naar Bullay, waarna we er een pittige wandeling op hadden zitten.
Ediger-Eller
Na een treinritje van vier minuten stapten we uit in Ediger-Eller om daar een tocht te maken langs de wijnvelden met wat gezekerde stukken en wat laddertjes.Klettersteig heette het, maar de gordels waren overbodig.
We bereikten vandaag wel een kruis, en we bezochten Todesangst, een steile rotspunt. Steeds werden we getrakteerd op prachtige vergezichten, waar we volop van genoten.
Na de wandeling daalden we af naar Eller en bewonderden we vooral de mooie vakwerkhuisjes van Ediger voordat we de trein naar Bullay weer namen.
Trier
Lang geleden waren we eens in Trier geweest, maar nog niet met de kinderen. We bezochten als eerste de Porta Nigra, waarna we het centrum ingingen. Met een geocache als stadswandeling kwamen we bij verschillende mooie bezienswaardigheden.
De dom, de evangelische kerk (heel groot en heel kaal), het paleis en de paleistuin. Daarna bezochten we het amphitheater (leuk ook om eronder te kijken) en vervolgens gingen we naar de Kaiserthermen.
Hier vermaakten we ons een tijdje in het onderaardse gangenstelsel. De wandeling voerde ons verder langs de Barbarathermen, de Römer Brücke, het Karl Marxhaus naar de Viehmarkt. Ook daar weer oude thermen, omgeven door een modern glazen gebouw.
Deze thermen bezochten we als laatste, voordat we met de trein weer terug naar Bullay gingen om eten in te kopen en een lekker maaltje te bereiden.
Omdat er altijd mensen zijn die niet moe te krijgen zijn (of ze doen alsof) gingen we met z'n drieën het bos nog even in om nog een cache te vinden (een soort schat).Cochem
Met de trein ging het vanmorgen naar Cochem, om het toeristische plaatsje te bekijken. Een bezoekje aan de Reichsburg kon natuurlijk niet ontbreken, maar drie van ons deden dat pas na een grote omweg: we wilden namelijk ook nog even een andere burcht bekijken, ruine Winneburg.
Altijd leuk om te zien, zo'n ruine. We voegden ons een tijd later bij de anderen bij de Reichsburg en vonden dat we taart hadden verdiend.
Voordat we Cochem verlieten staken we nog even de brug over naar de mosterdmolen. Vanaf deze kant hadden we een prachtig uitzicht op Cochem en de Reichsburg.
Moselkern/Beilstein
Ons appartement hadden we niet voor niets in Bullay gekozen, de trein brengt je vandaaruit overal heen. Zo ook naar Moselkern, waar we uitstapten om Burg Eltz te gaan bekijken. Na een uurtje lopen bereikten we de burcht en op een bankje bij de burcht lieten we ons de boterhammen goed smaken.
De meesten waren enigszins verzadigd na al die indrukken van de afgelopen dagen en wilden graag een middagje in het appartement vertoeven. Martijn en Yvette stapten echter in Cochem uit om de bus naar Ellenz te nemen. Daar staken we met een veer de Moezel over naar het sprookjesachtige Beilstein, een piepklein stadje met pitoreske straatjes.
We liepen ook nog naar Burg Metternich, waar we de 25 meter hoge toren beklommen voor alweer een heel mooi uitzicht. Toen we terug kwamen van dit leuke uitstapje stond het eten al klaar!
Martijn, Casper en Yvette gingen 's avonds nogmaals naar Cochem, voor een blik op het stadje "by night".
Traben-Trarbach/ Bernkastel
Nadat Casper vannacht linksaf sloeg, over het nachtkastje struikelde en bijna op zijn moeder landde stonden we toch zonder blessures weer op. Hoe gevaarlijk kan slapen zijn.
De reis ging vandaag naar Trarbach, waar we de klokkentoren beklommen. Door het bos, over een berg liepen we vervolgens naar Bernkastel, alweer een prachtig plaatsje. Een bus bracht ons terug naar Traben, maar in de regen was daar weinig te beleven.
We staken daarom de brug weer over naar Trarbach waar we ons in een restaurant tegoed deden aan een lekkere maaltijd.
Koblenz - Eindhoven
De terugreis benutten we door nog een bezoek aan Koblenz te brengen. De rugtassen gingen op het station in een kluis, zodat we niet sjouwend door de stad hoefden.
Natuurlijk liepen we naar de Deutsche Eck, waar de boel juist open lag. In een pizzeria nuttigden wij ons middagmaal en nadat we genoeg gezien hadden van Koblenz namen we om half 4 de trein naar Keulen.
Via Mönchengladbach, Kaldenkirchen en Venlo bereikten we Eindhoven weer. Het was een prachtig weekje aan de Moezel.