Fietsvakantie Flevoland
We besloten dit jaar een niet zo lange tocht te maken,
van Eindhoven naar Flevoland en weer terug.
Eindhoven - Zoelen
Zoelen - Lage Vuursche
Lage Vuursche - Almere
Dagje Almere
Almere - Lelystad
Dagje Lelystad
Lelystad - Harderwijk
Dagje Harderwijk
Harderwijk - Ochten
Ochten - Eindhoven


Eindhoven - Zoelen (90 kilometer)

De eerste dag wilden we een flink eind vorderen. Via Den Bosch reden we naar Wawel, daar bracht de pont ons naar Tiel waar we Flipje begroetten.
Het was nu niet ver meer naar Zoelen waar we onze eerste camping vonden.
Met de kippen op schoot aten we onze eerste avondmaaltijd op de camping.


Zoelen - Lage Vuursche (55 kilometer)

Terwijl een kip een stuk brood inpikte probeerden wij toch ons ontbijt naar binnen te werken.
Na het opbreken fietsten we aan. We bezochten vandaag de piramide van Austerlitz en paleis Soestdijk.
Vervolgens reden we door de bossen naar camping Eterna in Lage Vuursche.


Lage Vuursche - Almere (54 kilometer)

Over prachtige fietspaden en over de Bussumse Heide reden we naar het mooie vestingstadje Naarden.
Vervolgens reden we Flevoland in en fietsten we door Almere-Haven.
We zetten onze tent op op kampeerterrein de Kemphaan en lunchten.
Vervolgens fietsten we naar Almere-Stad om het centrum te bekijken.


Rondje Almere (46 kilometer)

We begonnen vandaag met aapjes kijken bij stichting AAP. Daarna fietsten we naar de "groene kathedraal", de kathedraal van Reims nagebouwd met bomen.
Vervolgens bekeken we de muurschilderingen in Almere-Haven. Na een fiks tochtje kwamen we uit bij het maïsdoolhof aan de andere kant van Almere. Daar hadden we een hele tijd plezier en aten we als beloning een bak overheerlijke aardbeien.
Terug op de camping begonnen we snel aan het eten, want het werd erg donker. Net toen het eten klaar was kwam de regen met bakken uit de hemel en aten wij onze maaltijd knus in onze tent.

Almere - Lelystad (54 kilometer)

Na een hele nacht noodweer kregen we een fietstocht met hindernissen.
Er lag een omgewaaide boom over een fietspad, waardoor we alle spullen van de fiets af moesten halen om er tussendoor te kunnen kruipen.
We zetten onze tent op op minicamping de Gaard in Lelystad.
We fietsten naar Bataviastad en bezochtten de Bataviawerf.
Speciaal voor Wims verjaardag gingen we uit eten in Lelystad.


Dagje Lelystad (Aviodrome) (30 kilometer)

Vandaag stond een bezoekje aan het Aviodrome op het programma. We bekeken daar allerlei vliegtuigen en Yvette, Martijn en Casper maakten een rondvlucht met een Cessna.
Dat was best spannend en vanwege het weer hadden we veel luchtzakken. Gelukkig hielden we allemaal het eten binnen en waren we weer een mooie ervaring rijker.

Lelystad - Harderwijk (54 kilometer)

We weken vandaag wat af van onze geplande route. We reden de korste weg naar Harderwijk, omdat we graag de stad wilden bekijken.
Dat deden we door middel van een gps-wandeling met fotospeurtocht. We bekeken nog even het stadsmuseum en gingen uit eten bij een pizzeria.


Dagje Harderwijk (Dolfinarium) (20 kilometer)

We hadden vandaag de hele dag ingepland voor een bezoek aan het Dolfinarium. We stapten daar binnen bij openingstijd en vertrokken met sluitingstijd. Ondanks de drukte konden we alle shows bezoeken en hebben we heerlijk genoten. We sloten deze leuke dag af in een pannekoekenrestaurant.

Harderwijk - Ochten (69 kilometer)

We vertrokken vandaag met wat vertraging, want we moesten eerst een kampeerwinkel opzoeken om één van onze tentstokken te repareren.
Daarna gingen we op weg naar Ermelo, langs Putten af en vervolgens bezochten we "Celtic fields". Daarna gingen we via Ede naar de Grebbeberg, die we eventjes beklommen. Een pont bracht ons naar de andere kant van de Nederrijn.
In de gloeiende hitte kwamen we aan bij camping Quint, waar we een plekje in de schaduw kregen.
Om af te koelen gingen we zwemmen in de Linge.


Ochten - Eindhoven (82 kilometer)

Omdat we vrij vroeg opgebroken waren en de pont bij Ochten pas om 10 uur ging varen begonnen we met een omweggetje. We reden via Ooijen naar Oss, waar we een ijsje aten. Daarna reden we naar bezoekerscentrum Slabroek om herinneringen van 12 jaar geleden op te halen. Er bleek daar veel veranderd te zijn. In Mariaheide plukten we bramen en in Mariahout aten we een reepje. We begonnen aardig moe te worden van een hele dag wind tegen. Bij Nederwetten moesten we nog 1 keer stoppen om de honger te stillen, waarna we het laatste stukje naar huis trotseerden. De tent werd nog één keer opgezet, in de tuin, om hem te laten drogen. Daarna gingen we naar opa en oma om over alle belevenissen te vertellen.