19 december 2012 - Warmte in Wissehaege
Evenals voorgaande jaren kwamen we weer twee avonden bij elkaar in Wissehaege om daar zes keer onze hele kerstmedley ten gehore te brengen, op verschillende afdelingen en in de eetzaal. Vanwege de warmte vorig jaar hadden we onze kerstmutsen en truien maar thuis gelaten. Ook al was het natuurlijk nog steeds warm op de afdelingen, we brachten de bewoners nog meer warmte met onze stemmen.
De medley werd af en toe onderbroken door een mooie tekst of gedicht over kerst, licht en vrede.
De bewoners genoten zichtbaar en sommigen lieten dat nog extra merken. Zo was er een dame die al danste toen we binnenkwamen en maar bleef dansen op de klanken van onze kerstliedjes. En de inmiddels 91-jarige dirigent, die net als vorig jaar het koor met verve leidde. Als dank aan hem kwam daar een opmerking van één van de koorleden: "Meneer, ik ben fan van u!"
En of zes keer optreden nog niet genoeg is kwam er, eenmaal terug in de hal, een verzoek om daar ook nog te zingen. Helaas was het al behoorlijk laat geworden en moesten onze Nootjes dringend naar huis om te slapen, studeren of zelfs nog avondeten. Een ijsje ging er echter nog wel in voor vertrek, want dat hadden de keeltjes wel verdiend.
Klik hier voor de foto's van dinsdag.
Klik hier voor de foto's van woensdag.

15 december 2012 - Zingen op de kerstmarkt
Na de opening van de prachtige kerststal in Tivoli was het vandaag tijd voor een gezellige kerstmarkt op het Kerstroosplein, waar we twee keer mochten optreden.
Om twee uur zongen we onze medley, waarna we gezellig rond gingen kijken op de kerstmarkt. Dat leverde weer wat leuke plaatjes op.
Om drie uur moest iedereen weer aantreden voor nog een optreden. De stemmen schalden weer over het hele plein en omdat we een half uur hadden om vol te maken zongen we tussendoor ook nog wat liedjes van Marry Poppins. Zo te horen was dat tot groot genoegen van het publiek, want we kregen regelmatig een applaus.

Klik hier voor meer foto's.

7 december 2012 - Kerst begint voor de Nootjes!
Sinterklaas was nog maar net uit het land of wij moesten alweer kerstliedjes gaan zingen.
Vrijdagavond mochten we onze kerstmedley ten gehore brengen tijdens de opening van de kerststal in Tivoli.
We stonden letterlijk in het middelpunt van de belangstelling, midden in de tent met links en rechts publiek. Dat maakte het samenzingen wel gemakkelijk, zodat we ook even een heel groot koor hadden.
Tussen al het gezang door werd het grote doek verwijderd en konden we de prachtige stal bewonderen. Daarna was er nog tijd voor een paar liedjes en sloten we af met een in het engels gezongen kerstwens: We wish you a merry Christmas!
Klik hier voor meer foto's.

28 november 2012 - Sinterklaasfeest
Op woensdagmiddag verzamelden we met de basisschoolkinderen van de Stratumse Nootjes in de Zuidwester. We zouden daar inzingen voor een optreden bij Sinterklaas.
Maar wat een grote verrassing: toen we nog maar net binnen waren kwam Sinterklaas ons daar persoonlijk begroeten. Lang zullen ze leven zongen we toen maar, voor de Sint en voor onze jarige koorleden Simon en Oscar. Zes Pieten had de Sint bij zich, en drie grote pakken, die voor de Statumse Nootjes bleken te zijn.
Er zat een gedicht bij, dat werd voorgedragen door de Sint zelf, waarna hij weer snel verder moest. De jongens openden vervolgens het "jongenspak", de meisjes het "meisjespak" en Nathalie mocht het "grote-meiden-pak" openen. Voor alle koorleden vonden we daar warme vesten voor de optredens buiten! Dat had de Sint goed bekeken. En we konden ze meteen aantrekken voor ons optreden voor Sinterklaas!
Dus liepen we even later in ons nieuwe tenue over straat , waar we ze meteen konden showen aan de Sint, die we weer tegenkwamen.
In de tent maakten we ons klaar om te gaan zingen voor de kinderen en de ouders die daar aan het knutselen waren. We zongen een hele serie Sinterklaasliedjes en lieten de kinderen in de tent ook nog even meedoen. Natuurlijk kwam de Sint ook de tent in, juist op het moment dat we zongen: Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. Het werd een nog gezelligere en drukke boel daar in die tent.
We mochten aan de Sint laten horen dat we twee liedjes tegelijk konden zingen terwijl het toch mooi bleef klinken en we jodelden ook nog wat voor hem.
Sint deelde daarna aan alle kinderen een snoepzak uit en als allerlaatste waren de Stratumse Nootjes aan de beurt om hun dik verdiende snoepzak op te halen. Zij bleven dan ook als laatsten in de tent om Sinterklaas een vrolijk afscheid te geven: Dag Sinterklaasje daag daag Zwarte Piet!
Het was een mooi feest!

Klik hier voor alle foto's

22 september 2012 - Lichtjesfeest Kerstroosplein
Vanaf augustus zijn we alweer hard aan het repeteren, met als belangrijkste doel op dit moment het oefenen van onze nieuwe Mary Poppins-medley.
Het lichtjesfeest op het Kerstroosplein liet ons echter al snel ook een ander repertoir kiezen, namelijk dat van liedjes over vrede. Er werd dus een mooi boekje gemaakt met een medley van liedjes over vrede, Heal the World van Michael Jackson, Love shine a light en Speeltuin van Marco Borsato. Ook oefenden we nog twee nummers van Vera Lynn, We'll meet again en From the time you say goodbye.
Een behoorlijk programma dus, vooral voor onze nieuwe jonge leden, die ineens wel heel veel nieuwe teksten en melodieën te verwerken kregen.
Het optreden in de tent op het Kerstroosplein werd een groot succes, mede door de prima geluidsinstalatie. Onze Nootjes zongen fantastisch en we mochten na afloop dan ook heel wat complimentjes in ontvangst nemen.

24 juni 2012 - Koor-uitjes laten wij niet verregenen
Regen vandaag, heel veel regen. Niets om 12 kilometers doorheen te fietsen en buiten te vertoeven.
Niemand vroeg zich echter af of het wel door zou gaan, dus stonden we om 10 uur bij De Zuidwester te wachten op de kinderen die op de fiets zouden gaan.
We fietsten echter maar een heel klein stukje, naar het huis van Yvette. De kinderen die gebracht zouden worden werden ook daarheen gebracht.
Toen iedereen er was maakten we ons op voor.....een wandelingetje door de regen. Naar de bioscoop, dus niet zo ver en daar was het droog. We keken naar "Het monster van Parijs", een leuke film voor het hele stel.
Na de film regende het zowaar nog harder, maar dat water trotseerden we wel even. Thuis was het warm en droog en rook het heerlijk, want Casper had in die tijd twee grote stapels pannenkoeken gebakken. Iedereen had honger gekregen, dus dat ging erin als koek.
Toen de magen gevuld waren werden de hersens aan het werk gezet, want Yvette had een heleboel quiz-vragen bedacht die over het koor en over de liedjes gingen. Tussendoor belden we naar oma, die jarig was en 75 jaar werd. Zij helpt regelmatig met de kleding en verdiende van ons een aubade.
Uit volle borst zong iedereen "Lang zal ze leven", echt heel mooi! Oma was blij verrast.
Voor de nodige beweging speelden we nog een competitie Twister, waarna we afsloten met een prijsuitreiking en een ijsje gingen halen, als slot van een toch geslaagde dag.

3 juni 2012 - Communieviering Thomaskerk
Nogmaals zouden we zingen tijdens een communieviering, deze keer in de Thomaskerk. daar waren we nog niet eerder geweest. Het merendeel van de groep verzamelde weer bij Yvette en Martijn, om samen naar de kerk te fietsen.
Toen iedereen aanwezig was kon er in een kleine ruimte worden ingezongen. Zondagochtend, dus even wakker worden.
Marloes en Dana beten het spits af tijdens het openingslied. Tien communicanten mochten vervolgens hun naam noemen en ook dat werd mooi aangevuld door een lied van het koor.
Het werd ons al snel duidelijk dat er niet genoeg muziek was ingepland, want de kerk zat goed vol, zodat collecte en communie langer duren.
Martijn speelde daarom een intermezzo tijdens de collecte, terwijl Lenneke, ondersteund door het koor, zorgde voor een extra lied tijdens de communie-uitreiking.
Het laatste lied werd gezongen met alle mensen in de kerk en daarna hadden de kinderen zeker wat drinken en wat lekkers verdiend.

17 mei 2012 - In Strijp communie vieren.
Mei is de maand van de communievieringen en vandaag was het de beurt aan Strijp. Om 10 over 9 stonden we met z'n achten klaar bij Yvette en Martijn om op de fiets naar de Theresiakerk te gaan. Dat deden we bijna stoplichtloos, alleen de rondweg hield ons even tegen (sorry Ria).
Toen iedereen gearriveerd was bij de kerk konden we onze shirts aan gaan doen en gaan inzingen. We hadden zelfs nog tijd voor een lied van Marry Poppins, maar daarna moesten we toch echt de kerk in.
Pastor Johan Wolbrink deed de viering en dan weet je van te voren dat het een feest wordt. Lotte deed hier haar communie, dus vandaag stond ze niet bij het koor maar zongen we voor haar.
De viering duurde tot kwart over 11, waarna de koorleden buiten bellen gingen blazen voor de communicanten. Vervolgens wandelden we met de hele groep naar de Trudokerk, waar we nog een kwartiertje tijd hadden om te eten en ons voor te bereiden op de volgende viering.
Op het priesterkoor stonden we te zingen, luid en duidelijk dankzij de goede microfoon. Nu deed Nathalie haar communie en ook voor haar zongen we natuurlijk uit volle borst.
Na het "lang zullen ze leven" vertrokken de kinderen via een sluipweg de kerk uit om weer bellen te gaan blazen voor de communicanten. Het dankwoord van de pastor aan het koor en het applaus van de mensen misten ze hierdoor. vandaar de vermelding in dit verslag: Bedankt voor jullie geweldige inzet!

13 mei 2012 - Communieviering Matteuskerk
Met 7 kinderen waren we 's morgens in de Matteuskerk aanwezig om te zingen tijdens de communieviering. Er waren 8 communicanten, en met een half koor vulden we de kerk met ons mooie gezang.
Iedereen zette zich goed in, zodat we er voor de communicanten een mooi feest van maakten.
Soesjes en limonade waren onze beloning, waarna we ons weer richting Stratum begaven, een deel met de auto en een groep van 6 gezellig met de fiets.

7 april 2012 - Driemaal is scheepsrecht
Drie keer dezelfde musical opvoeren binnen één week, dat is een prestatie van formaat! Geweldig dat alle Stratumse Nootjes en hun ouders hiertoe bereid waren, heerlijk voor al die mensen in het publiek die ervan genoten hebben.
Zeker weten dat zij na deze mooie musical met een fijn gevoel de paasdagen ingaan. Maar ongetwijfeld hebben wij er zelf ook van genoten. Het enthousiasme waarmee de Stratumse Nootjes deze avond zongen en speelden was er in ieder geval nog niet minder om.
Geweldig deden ze het en wat er ook op hun pad komt aan onverwachte dingen tijdens het optreden, ze lossen het heel professioneel zelf op. Na afloop van het optreden was er voor iedereen een gloednieuwe DVD met hun eigen musical erop en omdat we toch zo lekker bezig waren zongen we het slotlied nogmaals.
De jeugd werd nog getrakteerd op paaseieren en sap waarna iedereen tevreden huiswaarts kon keren.

4 april 2012 - Het paasverhaal in Kortonjo
Druk was het in Jeruzalem, vele mensen waren bijeen gekomen om de gebeurtenissen rond Jezus mee te maken. Misschien hadden ze de voorpagina van de Trompetter wel gelezen, waarop met foto en al werd aangekondigd dat er iets te gebeuren stond.
Volle bak kun je wel zeggen en ze waren ook nog bereid met takken te zwaaien om Jezus feestelijk welkom te heten. Dank aan het publiek, want zonder hen is een musical opvoeren natuurlijk veel minder leuk.
De Stratumse Nootjes deden weer hun uiterste best om een mooie uitvoering neer te zetten en de mensen kippenvel te bezorgen. Nou, dat lukte ze ook!
Vol overgave werd er gezongen, de reacties uit het publiek waren heel positief. Het applaus en de leuke herinneringen die als dank werden uitgedeeld waren zeer verdiend!

2 april 2012 - Pasen in de Wilgenhof
Om half 7 stonden ze voor het podium, 15 Stratumse Nootjes, de één nog zenuwachtiger dan de ander, om de laatste instructies te ontvangen.
Daarna was het even een losgeslagen bende in de kleedkamer, waar de juiste outfit aangetrokken werd en de stembanden opgewarmd werden. Nog vlug even naar de wc, en toen werd het serieus.
Het duurde even voor de microfoons in orde waren en het gordijn mee wilde werken, maar eindelijk was het podium voor de kinderen. Het werd een veelbelovend begin, met Lotte die daar achter in de zaal Jezus aan zag komen lopen en dat riep naar moeder Dana. Jezus werd binnengehaald met zwaaiende takken.
Nu was het de beurt aan Petrus en Johannes om boodschappen te gaan doen voor het paasmaal. De tafel werd mooi gedekt en voor er gegeten kon worden speelde ons mini-orkest een mooi stukje muziek op bongo, xylofoon en fluit.
Jezus verdeelde het brood, maar het werd Judas allemaal teveel en hij vluchtte weg naar de priesters, om Jezus te verraden. Toen Jezus even later zat te bidden in de tuin, waar de leerlingen in slaap waren gevallen, werd hij opgepakt door twee soldaten met speren.
Daar stond Jezus dan, voor de gevangenis op het marktplein, met een hoop nieuwsgierige mensen om hem heen. Ook Petrus was er, maar hij riep drie keer dat hij Jezus niet kende. Haan Fedor begon te kraaien en Petrus zong schuldbewust zijn lied.
Tijd om eens een kijkje te gaan nemen bij Pilatus, die met zijn handen in het haar zat. Zijn vrouw Chantal zong hem toe dat Jezus onschuldig was, maar de druk van de priesters was te groot.
En helaas, ook het volk schreeuwde uit volle borst dat Barabbas vrij moest in plaats van Jezus. De bediende Jonas zorgde voor een bak water en Pilatus waste zijn handen in onschuld.
Vervolgens wist onze Barabbas niet wat hem overkwam en als een dolle rende hij de zaal in, zijn vrijheid tegemoet.
Nu was het de beurt aan Jezus om gekroond en gekruisigd te worden. Met zijn laatste krachten riep hij nog naar God, maar uiteindelijk werd hij aan het kruis gebonden. Stilte, drie vrouwen die bij hem knielden en een koor dat respectvol zweeg en vervolgens een prachtig lied zong om Jezus de laatste eer te bewijzen.
Het einde, of toch niet? We keken nog even naar de vrouwen die treurig bij elkaar zaten, niet wetende wat te doen, alle kleur uit hun leven. Ze besloten dan maar het graf van Jezus te gaan bezoeken, in die tuin waar niets bloeide. Misschien gingen er weer bloemen bloeien en kreeg de tuin weer kleur.
Wat was hun verbazing groot toen ze zagen dat het graf leeg was! Het is waar, de nacht verdwijnt, je ziet weer licht, de zon die schijnt! Dat zongen de kinderen tot slot, waarna een mooi applaus volgde.
We hadden echter nog wat in petto voor het publiek. Na een prachtig instrumentale inleiding van onze pianist Martijn lieten de kinderen zien dat er echt weer kleur in het leven komt: geel van de zon , rood van de liefde, groen van de hoop. Een prachtig, kleurrijk einde, een mooi begin van de paasdagen.

1 april 2012 - Palmpasen
Ondanks het vooruitzicht op een hele drukke goede week waren er toch nog wat kinderen die vanmorgen met een palmpaasstok naar Wissehaege konden komen.
Dat was erg fijn voor de bewoners, want zij genieten er altijd zo van als er kinderen zijn. En als ze dan ook nog eens binnenkomen met van die prachtig versierde stokken!
Zingen deden we niet veel vandaag, want ook onze eigen pianist kon niet aanwezig zijn. Maar met de begeleiding van de aanwezige pianist konden we de viering toch zingend openen, met de palmpaasstokken in de hand.
Lenneke zong even later nog de coupletten van kumbaya solo, terwijl de rest de refreinen zong. Verder bleef het stil bij de kinderen (konden ze mooi hun stemmen sparen voor de musical).
Ze hadden nog wel de mooie taak om de palmtakjes uit te delen aan alle mensen, en natuurlijk om hun zelfgemaakte palmpaasstokken te overhandigen aan een aantal bewoners.
Twee stokken werden door Suzanne en Dana naar de afdelingen gebracht, zodat veel mensen er daar van kunnen genieten. Tranen van geluk en dankbaarheid zagen we vanmorgen weer!

22 maart 2012 - Nieuwe paasmusical
Nadat we twee jaren op rij dezelfde paasmusical hebben gespeeld en gezongen, hebben we besloten hem dit jaar aan te passen.
Hetzelfde verhaal natuurlijk, maar een nieuwe opzet, vier dezelfde liedjes en maar liefst acht nieuwe liedjes.
En als er straks net zo goed gezongen wordt als op de laatste repetitie dan belooft dat wat!
Drie avonden zullen we de musical opvoeren, op 2, 4 en 7 april, iedere keer om 19.00 uur. In de agenda is te lezen waar we zingen.

11 maart 2012 - Voorstellingsviering Strijp
Ook dit jaar gaat een van onze koorleden haar communie doen in Strijp, namelijk Lotte. Vandaag werden alle communicanten voorgesteld en wij mochten zingen.
Bij sommige koorleden waren de sporen van gisteravond nog zichtbaar, maar ze waren wel weer keurig op tijd aanwezig in de kerk op zondagochtend heel vroeg.
Het werd weer een vrolijke viering. Het koor kreeg aan het eind van de viering een welverdiend applaus.

10 maart 2012 - Pakjes en pannekoeken
Al rond sinterklaas wilden de grote meiden graag surprise doen, maar we waren zó druk met repeteren en optreden dat er geen tijd voor was.
We zouden het na de kerst doen en dat werd dus vandaag.
Om 6 uur kwamen wij allen bijeen om van een stapel pannekoeken te genieten die Casper bakte.
Casper werd hiervoor uitgebreid bedankt door Martijn middels een muzikale aubade.
Daarna was het tijd om gedichtjes voor te lezen, pakjes uit te pakken en gekke bekken te trekken.
Het kon niet uitblijven dat er ook nog gezongen werd. Het was erg gezellig. Iedereen moest wel weer een beetje op tijd naar huis, want de volgende ochtend moesten we om 10 over 9 aanwezig zijn in de Theresiakerk in Strijp voor een viering.

24 december 2011 - Kerstviering in Strijp
Eén groot feest was het weer, de kerstviering in Strijp.Een volle kerk, een heleboel kindjes die het kerstverhaal uitbeeldden, en een grote inbreng van de Stratumse Nootjes.
Maar liefst 13 liedjes mochten we zingen tijdens de viering. We hoefden ons niet te vervelen. En het klonk prachtig!
Na afloop kregen alle Stratumse Nootjes een DVD met daarop hun eigen kerstmusical en werd iedereen nog verrast met een kadootje van de parochie.
Een prachtige aanloop naar kerst, die al begon met de eerste optredens twee weken geleden.. We kunnen terugzien op een drukke, maar ook heel mooie en waardevolle adventtijd.

21 december 2011 - In de krant
Optreden in de knusse zaal van Kortonjo, daar hadden we allemaal wel zin in! Iedereen zette zijn beste beentje voor om het publiek in de goed gevulde zaal een leuke avond te bezorgen.
Al bij het inzingen achter de schermen stond een verslaggever van het Eindhovens Dagblad toe te kijken met een aantekenboekje in zijn hand. Spannend voor de kinderen, maar al voor het optreden wisten ze hem enthousiast te maken.
Ook op het toneel stelden de Nootjes niet teleur.Het publiek werd meegenomen op een reis over de wereld, de ster achterna, op zoek naar de vrede. Behalve op zes mooie, nieuwe liedjes werd het publiek getrakteerd op prachtig toneelspel van de kinderen, soms aandoenlijk, dan weer lachwekkend.
Loopt u achter die ster aan? Dan moet je de melkweg hebben. Eerste weg links. Goeie reis!
Het slot was prachtig. Het publiek leefde volop mee met de herdersjongen die voor de zware taak stond een kerststal op te bouwen. Na het laatste lied klonk er een hartelijk applaus.
Onze sterren zongen ook vanavond als extraatje nog een paar kerstliedjes, tot groot genoegen van het publiek. Een fijn publiek, waar we erg dankbaar voor zijn, want zonder publiek is er geen optreden.
De volgende ochtend stond er een prachtig stukje in de krant, compleet met foto.

Klik hier voor de foto's
Klik hier voor het krantenartikel

19 december 2011 - Topsport in Wissehaege
Ja, topsport, daar leek het wel op. Net als vorig jaar was het weer geweldig om voor deze mensen te mogen zingen op verschillende afdelingen. Heerlijk om mensen zo te zien genieten en om hen zo blij te kunnen maken.
Ook de kinderen zie je dan genieten. Waarom het topsport was dan? Op die afdelingen is het ook altijd ontzettend warm en de kinderen kregen na ieder liedje meer kleur op de wangen. Nu blijkt dat ze zo "getraind" zijn dat ze in alle omstandigheden doorgaan, ook al gaan ze flauwvallen.
En dat deed Jonas dus, tijdens het laatste lied op de eerste afdeling. Gelukkig had hij zich niet bezeerd, maar zingen ging niet meer.
Vol goede moed togen we naar de tweede afdeling, waar het ook niet koud was. Dat merkte Tessa ook en zij haakte halverwege af. We besloten dat iedereen hun kerstmuts afzette (dat gaf wat verkoeling) en gelukkig kon ze later na wat verfrissing toch weer meezingen.
Leuk, want die derde afdeling had niemand willen missen. Daar stonden ze dan met verhitte gezichten hun best te doen om ook deze bewoners een warm kerstgevoel te geven, toen een 90-jarige bewoner rap naar voren kwam en het koor met veel enthousiasme begon te dirigeren.
Deze man was zijn hele leven dirigent geweest en je zag hem ter plekke opfleuren. Die had een superavond! De kinderen fleurden er ook nog enigszins van op. In ieder geval zongen ze nog uit volle borst, al moest ook Jerisan op het laatst verstek laten gaan vanwege de hitte.
Iedereen was dan ook blij om de koelere lucht op de gangen en in de hal weer te voelen en o, wat was het heerlijk buiten met een beetje natte sneeuw!
Topsport dus, en een groot compliment is wel op zijn plaats voor deze kinderen die zich zo ingezet hebben om deze mensen een fijne avond te bezorgen. Super gedaan!

18 december 2011 - Succesvolle première kerstmusical
Maanden hadden we er op geoefend, de musical: De ster van je dromen.Sommige kinderen waren zelfs in de zomervakantie al begonnen met het instuderen van de teksten.
En dat was te merken, want die teksten zaten er goed in. Ook elkaars teksten bleken ze aardig te kennen, want op het laatste moment kon er eentje wegens ziekte niet meedoen, maar dat werd door een paar andere kinderen heel goed overgenomen.
In ieder geval heeft het publiek er niets van gemerkt! Petje af! Maar natuurlijk hopen we dat ze er woensdag wel bij is, want we misten haar natuurlijk wel.
En daar stonden we dan, om drie uur, klaar voor de start. Alle kinderen zaten klaar, het publiek had er zin in. We werden alvast rustig aangekondigd, maar één persoon ontbrak nog: de pianist.
Hij kwam met trein en bus uit Maarssen, en zou ruim op tijd aanwezig zijn, maar de dienstregeling zat niet mee. Vijf minuten te laat kwam hij gelukkig door de schuifdeur naar binnen, warm welkom geheten door een applaus van het publiek. We hadden bij de start niet eens een Brabants kwartiertje vertraging, dus het viel nog mee.
Meteen gingen we van start en het liep gestroomlijnd. De kinderen zetten zich geweldig in, vanuit het publiek klonken enthousiaste reacties.
Na een hartelijk applaus zongen de kinderen nog een prachtige kerstwens terwijl ze een mooie ster kregen als bedankje. Zij waren vanmiddag allemaal sterren!
En omdat de vertraging reuze meeviel trakteerden we het publiek daarna nog op een paar leuke kerstliedjes. We sloten af met een "lang zal ze leven" voor de jarige Marloes, die maanden geleden besloten had dat we de musical best op haar verjaardag konden doen, dan zou ze haar verjaardagsfeest wel naar een andere dag verzetten. Nou Marloes, super hoor. En dit was ook een feestje, toch?

Klik hier voor de foto's

10 december 2011 - Kerstmarkt
Vanmiddag kwamen we alweer bij elkaar op het Kerstroosplein, waar we maar liefst twee keer op zouden treden.
Meteen na de officiële opening van de kerstmarkt was het onze beurt om te zingen, nu met zes microfoons op het koor gericht. Door die goede geluidsinstallatie waren we over het hele plein te horen.
We zongen onze hele medley waarvan een paar liedjes samen met het publiek. Het klonk weer prima.
Na ons eerste optreden hadden we een uur over om ons te vermaken op de kerstmarkt: spulletjes kopen, treintje rijden, opwarmen bij het vuur of met een beker chocomel (nee, geen glühwein, we moeten nog een keer optreden!) spelen in de speeltuin of hangen op een bankje, het kon allemaal.
Om drie uur zongen we nog een keer de hele medley, waarna we er een gezellig middagje op hadden zitten. Stratumse Nootjes, super gedaan! Dit was goede reclame voor ons koor.

9 december 2011 - Kerststal
Vrijdagavond stonden we, in het gezelschap van een schaap, in te zingen voor ons eerste optreden rond de kerstdagen.
De kerststal bij de Beestenboel werd geopend, en wij mochten dat net als vorig jaar muzikaal opluisteren. Met 2 microfoons voor het koor klonk het geweldig. We hoorden veel positieve reacties uit het publiek.
En dat publiek mocht ook nog eens gezellig meezingen met een paar liedjes en dat deden ze goed! En voor wie er geen genoeg van konden krijgen: de rondgedeelde flyers beloofden de volgende dag weer een optreden van ons koor!

30 november 2011 - Een zak voor de deur
Scene 4, 5 en 6 stonden voor vandaag op de planning, want we zijn nog altijd hard aan het werk voor de kerstmusical.
We hadden juist alles doorgenomen en twee liedjes nog eens herhaald en wilden net nog wat doorspreken met elkaar.
Maar toen was daar die zak. Nee, eigenlijk moeten we het anders zeggen: Daar werd op de deur geklopt.
Niemand kwam binnen, dus ging Yvette maar even om het hoekje kijken. Er stond niemand. Hé, maar wel een zak.
Zou die voor ons zijn? Er hing een brief aan en die maakte veel duidelijk. De zak was zeker wel voor de Stratumse Nootjes.
Samen lazen we het gedicht voor, om de beurt een paar regels. Eigenlijk was het een heel droevige brief van de Pechpiet. Die zou dit jaar de Nootjes bezoeken, maar brak vorige week zijn been.
Hoe we toch nog aan die zak kwamen? Die werd afgeleverd door de Snelpiet, per expressdienst. Hij was zo snel dat wij hem niet gezien hebben.
Maar daarom niet getreurd, de buit was binnen! Voor ieder zat er wat lekkers in de zak, en voor het koor een heuse bongo!
Dat wordt weer gezellig bij het koor! Pechpiet, bedankt en namens alle Stratumse Nootjes wensen we jou van harte beterschap. En de volgende keer een beetje voorzichtig rennen hoor!

27 oktober 2011 - Decorstukken verven
In de herfstvakantie was er geen repetitie, maar we zaten toch niet stil.
Er moesten nog decorstukken geverfd worden voor de kerstmusical. Op donderdagochtend kwamen de kinderen om beurten binnengedruppeld bij Yvette om hun verftalent ten toon te spreiden.
Het werd een gezellige boel, terwijl er ook nog hard gewerkt werd. De decorstukken werden prachtig. Voor degenen die om half 1 met de tong op de schoenen de laatste hand legden aan het werk bakte Casper een stapel pannekoeken.Die werden gretig verslonden!

Klik hier voor de foto's

16 oktober 2011 - Viering in Wissehaege
Het was al weer een tijdje geleden, maar vandaag zongen we dan toch weer eens tijdens een viering. In Wissehaege om precies te zijn, en de bewoners daar doe je een enorm plezier als er kinderen komen zingen.
Sommigen zijn steeds weer tot tranen geroerd bij het horen van die kinderstemmen.
Maar liefst negen liedjes mochten we zingen, en na een solo van één van de bewoners mochten we het slotlied nogmaals ten gehore brengen.
Jongens en meiden, goed gedaan!

Klik hier voor de foto's

28 september 2011 - Lichtjesroute
Vanavond stapten we na de repetitie met z'n allen op de fiets om het zuidelijke deel van de lichtjesroute te gaan bekijken.
Het was heerlijk weer, sommigen reden zelfs in een t-shirtje.
Voor het geval dat er niet genoeg lampjes hingen hadden we allemaal een gekleurd lichtje aan onze vinger geschoven. Gelukkig was er aan licht geen gebrek.
Bij de regenboog stapten we even af, op zoek naar goud. Ik geloof niet dat iemand dat vond, maar de regenboog was prachtig.
Ook bij het bevrijdingsvuur maakten we nog een korte stop, om even een groepsfoto te maken. Dat bleek nog helemaal niet mee te vallen met al die lichtjes.
Op het meest zuidelijke deel van de route begonnen we wat fietsers kwijt te raken. Sommigen zochten alvast hun weg naar huis. Met een select gezelschap kwamen we na een uurtje weer bij de Zuidwester aan.

11 september 2011 - Mooie show in Antoniushuis
Lang hadden ze er naar uitgekeken daar in het Antoniushuis in Acht: een optreden van de Stratumse Nootjes. Vandaag was het eindelijk zo ver.
Nog vóór de Nootjes aanwezig waren zaten sommige bewoners al te genieten van het prachtige decor. Dat was toch veel mooier dan die 4 saaie schilderijen die daar hingen. De één zat al een uur van te voren klaar, mooi vooraan om niets te hoeven missen. Een ander zat al te popelen om straks mee te kunnen gaan zingen.
Kortom: het publiek had er zin in. Tegen drie uur beet Maria het spits af. Toen de kinderen opkwamen waren allerlei vertederende uitroepen te horen: "oh, wat zijn het er veel" en o, kijk die kleintjes, wat schattig".
Vervolgens gaven de Nootjes weer een prachtige show weg, hier en daar onderbroken door een welverdiend applaus.
En ja hoor, zeker bij de tweede medley werd er volop meegezongen. Als slot werd nog één keer Do, re, mi gezongen, waarna de kinderen weer vertrokken naar de kleedruimte, een heleboel blije mensen achterlatend, met hier en daar een traantje van geluk.
Goed gedaan nootjes. de limonade en de spekjes waren dik verdiend. En we zijn weer welkom, met kerst zien ze graag onze gloednieuwe musical!

3 juli 2011 - De beest uithangen in Dierenrijk
Na al ons harde werken en leuke optredens hadden we dit wel verdiend: een dagje uit naar Dierenrijk. Met een grote groep fietsten we in een stevig tempo (Chantana gaf het tempo aan, maar dat was amper bij te houden) naar Dierenrijk. Een paar Nootjes werden met de auto afgeleverd en toen konden we het park in.
Alle tassen en jassen werden in een bolderkar gedumpt en al snel ontstonden er drie groepjes die ieder een kant op gingen. Beesten kijken, beesten uitzoeken (DanaV begint een eigen dierentuin) en zelf de beest uithangen. Want ja hoor, onze diersoort kon er ook wat van: klimmen, klauteren, schommelen en glijden, net aapjes (in blauwe shirtjes). Halverwege het park ontmoetten we elkaar weer en deelden we drinken en wafeltjes uit.
Voort ging het weer, want er was nog genoeg te zien en te doen.
Om kwart voor één verzamelde iedereen zich rond de frietjes en de snacks( wel even die handjes wassen hoor!) en een lekker frisdrankje (sorry Martijn, geen bier).
Toen we verzadigd waren hadden we nog zeeën van tijd om te spelen in de speeltuin en in de speelschuur (erg spannend en voor sommigen ook erg pijnlijk, maar wel heel leuk), en om de geitjes in de kinderboerderij te vertroetelen. Sommigen waren daar echt niet meer weg te slaan.
Tussendoor dachten we nog aan een gezonde hap in de vorm van komkommer (grote augurk) en tomaatjes. Die vlogen er goed in, net als de dropjes.
Om drie uur begon er een voorstelling die we met de hele groep bezochten. Jerisan werd uitgekozen als één van de drie helpers tijdens de show. Hij mocht een rat over een touw laten lopen, een fret door een buis laten gaan, een slang aaien, en dat allemaal met een zere arm. Na deze leuke onderbreking was het tijd voor een ijsje, want wat verkoeling konden we wel gebruiken.
We liepen nog één keer langs de gevaarlijke pelikanen af (die stalen eerder vandaag bijna een flesje uit de bolderwagen en ze hadden ook wel oog voor al die jassen), maar nu waren ze een stuk minder opdringerig. Voordat we weer de fietsen opsprongen was er nog even tijd om te spelen en de geitjes gedag te zeggen.
We fietsten dezelfde weg weer terug en na een half uur kwamen we weer aan bij het huis van Marloes en Lenneke, waar we een groot deel achterlieten. Een kwartiertje later waren we bij de Zuidwester, waar een heerlijk uitje eindigde. En Chantal, we kwamen allemaal droog thuis. Dat vind je toch niet erg zeker?

Klik hier voor de foto's

26 juni 2011 - Sound of Music in de Wilgenhof
Zo vlak voor de grote vakantie besloten we de mensen in de Wilgenhof mee de bergen in te nemen: Met de prachtige liedjes van de Sound of Music, vóór een decor met bergen en alpenweide was het niet moeilijk je even op vakantie te wanen.
De kinderen zetten weer hun beste beentje voor en hadden ook een nieuw stukje ingestudeerd. Dat ging ze goed af. De Oostenrijkse boer en boerin maakten het plaatje compleet, en de mensen genoten zichtbaar. Een stevig applaus bleef dan ook niet uit en omdat we toch niet voor 20 minuutjes kwamen zongen de kinderen nog een leuke medley.
De doodgewoonste dingen die brengen mij tot zingen. Dat werd gezongen, maar ze zongen niet alleen maar doodgewone dingen. Er werden wat grapjes uitgehaald met de liedjes en ook dat ontging de mensen niet. Twee nieuwe liedjes stonden er verder op het programma. Bij "Tachtig rode rozen" deelden Julia en Lotte ijverig rozen uit aan alle oma's in de zaal, waarna de kinderen voor alle opa's ook nog een lied zongen.
Aan het einde van het optreden werd er uitbundig geapplaudiseerd en werden er allerlei presentjes uitgedeeld. Als toetje werd nog één keer do, re, mi gezongen, waarna iedereen tevreden huiswaarts keerde of nog even bleef zitten om na te genieten.

5 juni 2011 - Communieviering in Vaartbroek
Vaartbroek was vandaag ons doel, maar vanwege het mooie weer, het lange weekend en activiteiten binnen andere clubs was lang niet iedereen in staat te komen zingen.
Uiteindelijk stonden we er met zes kinderen, vastbesloten ertoch iets moois van te maken. De kerk hielp mee, want die was niet zo groot, en de kinderen stonden op een riante positie om de kerkgangers met hun stemgeluid te kunnen bereiken. En dat lukte goed, het was tot achterin te horen.
Het werd een mooie, korte viering met veel liedjes. Als beloning stond er na afloop limonade klaar en een doos met soesjes. Tsja, en dan is het ineens een voordeel als je maar met weinig kinderen bent, want de soesjes moesten toch op!
Meiden, goed gedaan!

Klik hier voor de foto's

2 juni 2011 - Communievieringen in Strijp
Hemelvaartsdag werd voor het koor weer een "dagje uit"in Strijp. Niet uitslapen, want om 10 over half 10 moest iedereen zich melden in de Theresiakerk.
Om goed wakker te worden zongen we na het inzingen nog even een sound of music-lied, waarna we er tegenaan konden.
We wisten het al, de communievieringen in Strijp staan garant voor een groot feest, en dat werd het ook weer. En het koor hielp daar enthousiast aan mee. Na een mooie viering en een feestelijk "Lang zullen ze leven" kreeg ieder koorlid een bellenblaas in handen gedrukt, om de naar buiten komende communicanten feestelijk te begroeten.
Daarna was het tijd voor een heerlijke lunch, die verzorgd was door de parochie.Toen iedereen voldoende had gegeten van al het lekkers wandelden we met z'n allen naar de Trudokerk, een kilometer verderop.
Daar begon het voor het koor weer opnieuw: nogmaals dezelfde viering, dezelfde liedjes, maar nu in een andere kerk en voor andere communicanten. Iedereen zette zich voor honderd procent in, en vanwege de microfoon op het altaar leek het koor wel uit 30 kinderen te bestaan.
Er waren hier wat meer communicanten, waardoor er wat meer tijd nodig was voor het aansteken van alle kaarsen. geen probleem voor het koor, dat zingt de boel wel aan elkaar. Zelfs een solo van Lenneke kon spontaan georganiseerd worden.
We kregen overigens ook nog de complimenten voor de andere solisten, Dana K, Emma, Kim, Chantal en Marloes.
Ook hier eindigden we op dezelfde feestelijke manier, met veel mooie zeepbellen!

20 april 2011 - Paasmusical in Kortonjo
Op woensdagavond verzamelden we ons allemaal voor alweer een optreden. Iedereen was keurig op tijd zodat we ons rustig konden voorbereiden op het optreden.
Even het podium verkennen, omkleden, microfoons testen, spullen controleren, plassen, inzingen en dan in stilte richting coulissen sluipen.
Na een voorwoordje van Yvette mochten de leerlingen van Jezus het podium betreden om de spits af te bijten. Even later denderde iedereen enthousiast het podium op, om in het eerste lied te laten horen dat Jezus eraan kwam.
Even later, na de boodschappen van Petrus en Johannes, zaten ze met zijn allen rond de tafel met Jezus. "In het donker bij elkaar gekomen" zongen ze en het werd werkelijk een beetje donker.
De oplettende kijker zag daarna Judas wegvluchten, op zoek naar de priesters, om Jezus te verraden. De soldaten grepen Jezus uiteindelijk, en die werd vastgezet. Op het marktplein werd het toen een oploop van nieuwsgierigen, want iedereen wilde toch weten wat er aan de hand was.Sommigen herkenden Petrus, maar die zei Jezus niet te kennen.
Onze trouwe haan mocht daarop drie keer kraaien, wat weer zeer gewaardeerd werd door het publiek. Petrus moest de ellende daarna van zich af zingen.
Na de vertoning van de prachtige schilderijen met gedichten die keurig werden voorgedragen was het de beurt aan Jezus om te lijden, gebukt onder het zware kruis. Daar werden we allemaal stil van.
De leerlingen ook, zij treurden. Maar niet lang, want een paar vrouwen kwamen opgewonden vertellen dat het graf leeg was. Het duurde even voor iedereen door had dat het niet voorbij was: het was tijd om op te staan.
Fijn, want zo kon Jezus ook nog meezingen met het laatste lied!
De beloning was een groot applaus, gevolgd door een reprise en weer een applaus en nog een reprise en weer applaus.
Met de belofte aan het eind van het jaar terug te komen met een kerstmusical namen we afscheid van Kortonjo.

Klik hier voor alle foto's

17 april 2011 - Palmpasen
In deze drukke dagen (veel optredens) kan het zomaar eens gebeuren dat we ineens niet iedereen bij elkaar kunnen krijgen voor een viering.
Zo was dat dus vandaag: slechts 6 kinderen waren in staat te komen. Steffie was bereid het koor te komen versterken, en zij nam ook nog een nichtje mee.
Met z'n achten stonden ze daar, maar ze zongen allemaal voor twee. Zo werd het toch nog een flink koor.
En wat hebben de mensen weer zitten genieten, van de palmpaasstokken die tijdens het openingslied werden binnengebracht door de kinderen, van alle mooie liedjes die gezongen werden, en van de palmtakjes die door de kinderen werden uitgedeeld.
Kortom, ze genoten van dat jonge spul om hen heen.
De beloning voor de kinderen: blije gezichten, een kop chocomel en een heerlijk ijsje!

11 april 2011 - Paasmusical in de Wilgenhof
"Wow", riepen een paar kinderen toen ze het ruime podium in de Wilgenhof zagen. Ja, daarop zou het dus gebeuren, de opnieuw ingestudeerde paasmusical, met voor bijna iedereen een nieuwe rol.
Dat was wel even wennen, vooral ook omdat we over de trap op moesten komen, heel anders dan we gewend waren. Maar vanavond bleek weer de flexibiliteit van de kinderen, want we kregen het toch maar weer mooi voor elkaar, zonder eerst geoefend te hebben op dit podium.
De akoestiek was goed, de liedjes klonken prachtig. Ook de teksten waren goed verstaanbaar.
Aan de reacties in het publiek was te horen dat het verhaal goed gevolgd werd. Zo zei er iemand na het lied van Judas: "Zo, die kan een boom uit gaan zoeken", en een ander werd vrolijk van het gekraai van de haan, waar ze al op had gehoopt.
Zo, Stratumse Nootjes, dat was dus niet mis. En dit was nog maar het eerste optreden. dat belooft wat voor woensdag 20 april, wanneer we op ons al zo vertrouwde podium in Kortonjo staan!
Succes!

10 april 2011 - Voorstellingsviering in Strijp
Met elf kinderen stonden we in alle vroegte in de Theresiakerk in Strijp, om te zingen in een viering waarin de communicanten zich zouden voorstellen.
Zoals we gewend zijn in Strijp hadden we weer lekker veel te zingen. Vier nieuwe liedjes hadden we ingestudeerd, en die gingen hartstikke goed.
Sommige liedjes werden nog eens extra opgevrolijkt door de ritme-instumentjes, en bij twee liedjes staken we zonnen, hartjes en klavertjes de lucht in. Dat gaf een vrolijk geheel.
Na nog een extra lied aan het einde van de viering stond er een welverdiende traktatie klaar.

22 maart 2011 - Hard werken
Het vorige nieuwsbericht dateert alweer van 24 december, en dan lijkt het erop dat we ingedut zijn.
Dat is echter allerminst het geval, want we zijn druk doende de paasmusical weer onder de knie te krijgen.
Dit jaar met een nieuwe rolverdeling, want een mens wil ook wel eens wat anders. Dus hebben we een "nieuwe" Jezus, kleine soldaten (kindsoldaatjes?) en ook de andere kinderen oefenen nieuwe teksten en nieuwe rollen.
Wat we dan zo hard geoefend hebben laten we natuurlijk ook weer zien aan belangstellenden.
Moesten we het vorig jaar nog zonder decor stellen, dit jaar zal er een sfeervolle achtergrond te zien zijn.
Maandag 11 april treden we op in de Wilgenhof aan de Gasthuisstraat, om 19.00 uur, en woensdag 20 april laten we de paasmusical nog eens zien in Kortonjo, ook om 19.00 uur.