24 december 2010 - Kerstfeest in de kerk
Bijna iedereen had kans gezien door de sneeuwmassa naar Strijp te komen, om daar te zingen in de Theresiakerk.
Dus stonden we daar met een flinke groep, om de kerstviering op te luisteren met een heleboel kerstliedjes.
De doop van een kindje (ja, het was een echt kindje!) was voor sommigen toch wel het hoogtepunt.
Het werd een mooie, vrolijke viering en na afloop werd iedereen nog verwend met lekkers. En de koorleden mochten tot slot ook nog de DVD van de Sound of Music-medley in ontvangst nemen.
Stratumse Nootjes, bedankt voor het zingen, fijne feestdagen en tot volgend jaar!

21 december 2010 - Hartverwarmend
Ja, dat was het zeker op de verschillende afdelingen van Wissehaege: hartverwarmend.
De Stratumse Nootjes deden hun uiterste best om de bewoners een warm kerstgevoel te bezorgen.
En dat ze daarin slaagden was te zien en te horen aan de reacties van sommige bewoners.
Een paar opmerkingen die ik opgevangen heb:
"Ze weten ook precies wat ze moeten doen, ze kennen het helemaal uit hun hoofd."
"En ze zingen ook zo mooi hoog!"
"Het was prachtig. Wat vanuit het hart komt is altijd goed!"
En hier en daar werden wat traantjes weggepinkt, traantjes van vreugde en geluk.
Na twee avonden, vijf afdelingen en 2 1/2 uur optreden heb ook ik een goed kerstgevoel.
Klik hier voor de foto's

10 december 2010 - Bij de kerststal
Vrijdagavond verzamelden we bij het dierenparkje aan de Neushoornstraat. Met onze gloednieuwe kerstmutsen op gingen we inzingen aan de andere kant van het dierenparkje.
Nog even was er tijd om aan een lampionnetje te werken, en daarna moest er al gezongen worden. Een kwartier lang zongen we kerstliedjes en maakten we muziek met onze instrumentjes.
Aan het einde kregen we een groot applaus en verdween iedereen uit de tent om naar de opening van de prachtige kerststal te gaan kijken. Na een korte toespraak was het weer de beurt aan het koor, om samen met de aanwezigen nog wat liedjes te zingen.
We kozen daarom de bekendste meezingers, en konden de solo's van "Er is een Kindeke" met microfoon zingen, zodat het goed te horen was.
Natuurlijk ontbraken de chocolademelk en koek niet, en konden we na afloop met een fijn kerstgevoel huiswaarts keren.

1 december 2010 - Zwarte Piet op bezoek!
Denk je ongestoord muziek te kunnen maken, komt Zwarte Piet plotseling binnenvallen! Niet dat iemand dat erg vond hoor! Spontaan begonnen we sinterklaasliedjes te zingen waarna de Piet ons vol trots een groot cadeau gaf.
Dit mocht worden uitgepakt door de twee jarige joppen, Tessa en Janneke. Toen er een stapel kerstmutsen verscheen waren we allen blij verrast. En het zijn niet zomaar kerstmutsen! Maar echt Stratumse-Nootjes-mutsen! Die komen goed van pas komende maand!
Piet vroeg nog nieuwsgierig naar onze musical en daarom lieten we met z'n allen nog een aantal nummers horen, Piet ook weer blij :-) . Dat Sinterklaas en de Kerstman goede vrienden zijn werd duidelijk op een vrolijke foto met Zwarte Piet en de kinderen met hun kerstmutsen!
Alsof dat nog niet genoeg was, gaf Piet ons ook nog allemaal een leuk verrassingspakketje en ging toen in alle haast weer weg. Pietje bedankt!!!
Klik hier voor de foto's

27 november 2010 - Succesvolle Try-out
Wat een jaar geleden begon als een simpel ideetje om de ouders ook eens te laten zien wat we nog meer oefenen in de repetities, is uiteindelijk geworden tot een behoorlijk "project".
Maria erbij, extra veel liedjes, een decor....En dus ook extra veel oefenen en instuderen voor de kinderen. Vol enthousiasme gingen ze woensdagavond van start, toen het schrille fluitje van de kapitein klonk en ze zo snel mogelijk aantraden en in de houding gingen staan.
Aan het publiek, een kleine 100 man, volle zaal, was gevraagd niet te klappen tussendoor, en dat viel niet mee. Soms hoorden we iemand verzuchten: "Wauw, en nu mogen we niet klappen." En even later: "Mogen we nu nog niet klappen?"
Aan het einde klonk dan het welverdiende applaus, en "we want more", en dus kregen ze meer. En ook die tweede medley viel in goede aarde bij het publiek.
Met sfeervolle lichtjes en een mooie boodschap voor een gezonde wereld, eindigde de medley, en klonk ten tweede male een daverend applaus.
Stralende gezichten in het koor, blije gezichten in het publiek, wat wil je nog meer! Het was een fijne avond!
Klik hier voor de foto's

3 november 2010 - Fotomodellen
De afgelopen week zijn we met z'n allen even het Oostenrijkse landschap binnengestapt om alvast wat sfeervolle plaatjes te schieten voor de Sound of Music.
De mooiste exemplaren vind je op deze website, maar ook op hyves is vanalles te zien. Breng daar ook eens een bezoekje!
Op woensdagavond 24 november zingen we onze medley in Kortonjo, Herman Gorterlaan 1 in Eindhoven, aanvang 19.00 uur. De toegang is gratis, een kleine bijdrage voor het koor is van harte welkom.
Graag zingen we deze medley ook nog op andere plaatsen! Interesse? Neem dan even contact op.
Klik hier voor de foto's

31 oktober 2010 - Viering in Wissehaege
We oefenen dan wel heel veel op de liedjes van de Sound of Music, maar tussendoor gebeuren er ook andere dingen.
Zo gingen we vanmorgen weer eens zingen in Wissehaege.
Te horen aan de opmerkingen na de viering hebben we er weer veel mensen een plezier mee gedaan. Sommigen kwamen ons na afloop persoonlijk bedanken.
Al dat jonge grut in zo'n tehuis, dat moet toch ook heerlijk zijn voor deze mensen!
Stratumse nootjes, bedankt weer voor jullie goede inzet!

22 oktober 2010 - Sound of Music
Al geruime tijd zijn wij een medley van de Sound of Music aan het oefenen.
We hebben zo hard gewerkt dat het tijd wordt om eens te laten zien wat we geoefend hebben.
Dat staat te gebeuren op woensdagavond 24 november, in Kortonjo. De voorstelling begint om 19.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier.
Publiek is van harte welkom!
Klik hier voor meer foto's

18 juli 2010 - Vakantietijd
Bijna vakantie, maar eerst hadden we nog een gezellig dagje uit op het programma staan.
We startten deze dag in Wissehaege met een mooie viering. "Alles heeft zijn tijd", was het thema. Voor ons betekent dat nu vakantietijd, even niks doen, even stil staan, uitrusten.
Maar niks doen was er vandaag nog niet bij. Wel even wat anders dan anders doen. Nadat we uitgezwaaid waren en komkommers, tomaten en besjes mee hadden gekregen voor onderweg sprongen we op de fiets, op weg naar het bos. Het was maar 25 minuutjes fietsen naar het Hoge Duin in Waalre (de zandberg). daar werden we ontvangen met een heerlijke picknick.
Veel tijd om te eten was er echter niet, want er moest gespeeld en gespeurd worden. Boerderij-dieren terugvinden in het bos valt nog helemaal niet mee, en ook met het opgraven van een schat op die enorme zandvlakte zit je gauw een eindje mis.
Dat werd dus zwoegen en zweten, maar de juichkreten waren des te groter toen de schatten boven kwamen.
Er moest ook nog nagedacht worden over alles wat we het afgelopen seizoen gedaan hebben en gezongen hebben. Dus klonk er af en toe een prachtig lied op van achter de zandberg vandaan.
Na het "Stratumse Nootjes gooien" (nee, er werd niet met kinderen gesmeten), bal gooien, een verkleedrace, eieren overgooien en touwtrekken was het tijd om te genieten van een heerlijke beker schepijs. Chocolade, vanille, ananas, mango, caramel, banaan, aardbei en zelfs dropijs waren naar het bos gebracht.
Met de buikjes lekker vol en een voldaan gevoel stapten we weer op de fiets, om tegen vijf uur weer bij de Zuidwester aan te komen.
Klik hier voor de foto's

21 april 2010 - Communie in Strijp
De meeste kinderen van het koor waren weer present op zondagochtend 18 april in Strijp. Om 10 uur begon daar de communieviering in de Theresiakerk. Er werd uit volle borst gezongen, zodat het een feest werd voor de communicanten. Met een enthousiast "Lang zullen ze leven" werd de dienst afgesloten en trokken de Stratumse Nootjes zich terug om te smullen van krentenbrood en chocomel, verzorgd door de parochie Strijp.
Daarna vertrok de hele bups, een beetje uitgelaten, te voet naar de Trudokerk, om daar de hele viering nog een keer over te doen, voor nog meer communicanten.
Na die frisse buitenlucht werd er weer even enthousiast gezongen, zodat het koor aan het einde van de viering een groot applaus in ontvangst mocht nemen.

7 april 2010 - Mooi paasfeest
Tongelre kende dit jaar een wel heel bijzondere paaswake. In Berckelhof was er een aangepaste viering, met onze musical als rode draad erdoorheen.
Deze avond speelden we het stuk met een andere Petrus en een andere Judas dan woensdag. En ook nu ging het geweldig. Het publiek leefde mee en genoot zichtbaar.
Meteen de volgende ochtend werd iedereen alweer verwacht in Wissehaege. Driemaal is scheepsrecht, dus ook hier speelden we het hele spel nog een keer.
Ook dit keer werden alle inspanningen beloond met een groot applaus. Na de nodige dankwoordjes en het uitdelen van de DVD's van de musical van woensdag kon iedereen lekker met de familie paasfeest gaan vieren.
Eén dankwoordje heeft nog ontbroken op deze eerste paasdag, en wel een dankwoordje aan de ouders, die allemaal bereid waren hun kinderen drie keer achter elkaar te begeleiden naar de verschillende lokaties!
Klik hier voor alle foto's (6 albums)

31 maart 2010 - Première groot succes!
Woensdagavond was het zover. Vijftien zenuwachtige koppies, vlak voor 7 uur.
Nog gauw even naar het toilet (en dan drukken ze in de zenuwen ook nog op de alarmknop), en dan klaarstaan om het podium te betreden. Na tien weken intensief oefenen werd vandaag de paasmusical voor het eerst voor publiek gedaan.
De leerlingen beten het spits af, treurend om Jezus, die niet meer in hun midden is. En ze deden het goed, en ook het eerste lied ging goed! En ze bleven goed hun best doen. Jezus verdeelde het brood, waarna Judas hem verraadde en Jezus werd opgepakt door de soldaten. Maar ook Petrus kwam in de problemen, toen hij de haan hoorde kraaien, en in zijn lied was de twijfel te horen. Het verloop van het verhaal werd door de kinderen in dichtvorm verteld, ondersteund door hun zelfgemaakte schilderijen.
Toen stond Jezus daar, gebukt onder zijn kruis, roepend om steun van God. Dit mooie lied werd prachtig ondersteund door het koor.
Er werd de hele tijd hard gewerkt, ook achter de coulissen. Kinderen steunden elkaar, hielpen elkaar als het nodig was even op gang met hun tekst. Iedereen werkte hard om er een mooi geheel van te maken. En dat werd het!
In het laatste lied zag je de spanning van ze afglijden, toen ze samen de handen in de lucht mochten steken om een diepe buiging te maken voor het publiek. Vijftien stralende gezichten, blij dat het goed was gegaan, en een hele mooie ervaring rijker!

28 maart 2010 - Daar komt hij aan!
Zingend kwamen de Stratumse nootjes binnengelopen in de Wissehaege, met vrolijk versierde palmpasenstokken. Zingend over Jezus, die op een ezel Jeruzalem binnenreed.
Samen met de bewoners van Wissehaege vierden de kinderen hier palmpasen. Heldere kinderstemmen vulden de hal, mensen genoten zichtbaar.
En na afloop werden de stokken uitgedeeld onder de bewoners, waaronder de oudste bewoonster van Wissehaege, 104 jaren jong! “Zo oud ziet ze er nog helemaal niet uit”, aldus één van de koorleden.
Met de belofte volgende week terug te komen om de musical op te voeren, keerden we weer huiswaarts.

11 maart 2010 - Een kijkje bij de repetitie
Woensdagavond in De Zuidwester. Er wordt gezwoegd en gezweten. 15 Kinderen bereiden zich voor op hun rol(len) in de paasmusical.
Na slechts 7 weken van voorbereiding begint het nu vorm te krijgen.
Vandaag werd er voor het eerst verkleed geoefend, en we deden alle scenes.
Nog twee weken resten ons om de teksten niet meer te vergeten en om de rollen nog wat bij te schaven.
De laatste woensdag voor Pasen treden we al op voor publiek, in Kortonjo. (Try-out)
Tijdens Pasen zullen we de musical ook nog twee keer spelen. De gegevens zijn te vinden in de agenda van deze website.

In de voorjaarsvakantie was er geen repetitie, maar toch zaten de kinderen niet stil. Ze maakten schilderijen over Jezus, die voorgeleid wordt aan Pilatus, en over zijn veroordeling. Die schilderijen worden in de musical gebruikt, maar ze zijn nu al te bekijken op de site.
Bekijk hier de schilderijen

17 januari 2010 - Naar Wissehaege
Zondagochtend 17 januari kwamen we bij elkaar in de stilteruimte van verzorgingstehuis Wissehaege.
Niet om stil te zijn, maar om in te zingen voor de komende viering voor de bewoners.
Om kwart voor 11 liepen de kinderen in optocht de hal in, muisstil.
Na een begroeting zongen ze hun eerste lied, waarna er tijdens de dienst nog vijf volgden. Tijdens de communie-uitreiking hadden we nog tijd over, dus improviseerden we wat.
Het deed de mensen zichtbaar plezier, die mooie kinderstemmetjes! Het laatste lied werd nog een keer herhaald, als toegift.
Daarna had het koor wel limonade verdiend. Terwijl we stonden te kijken naar al die oude mensen, die moesten wachten voor ze naar hun kamer teruggebracht konden worden, bedachten een paar kinderen dat ze wel konden gaan helpen.
Ze voegden meteen de daad bij het woord, en ontpopten zich als bejaardenverzorgers.

6 januari 2010 - Drie koningen
Repeteren op de dag van Drie Koningen, dat vraagt natuurlijk om actie.
Dus studeerden we snel een leuk liedje in, verkleedden drie kinderen als koningen, namen wat instrumentjes in de handen en volgden de ster. Naar buiten, de wijk in, om hier en daar aan te bellen en te zingen:

Wij zijn de drie wijzen en komen van ver.
We zoeken het kind, ja we volgen de ster.


Wij zijn de drie wijzen en zingen ons lied.
Toe geef ons een centje, vergeet ons toch niet.


Na deze coupletjes was het steeds even hoopvol afwachten, maar alle mensen vonden het zo leuk dat zowel het centenbakje als de snoepbak goed gevuld werden.
Als beloning kregen die goedgeefse mensen dan nog een derde couplet:

Wij zijn de drie wijzen en zingen nog snel.
Bedankt lieve mensen, tot ziens, dank je wel.


En steeds weer trotseerden we de barre kou, door de sneeuw, op weg naar het volgende adres.
Terug in de repetitieruimte werd er nog even flink rondgedeeld met al het lekkers. De kinderen zongen zoveel centjes bij elkaar, dat we weer een nieuw instrumentje kunnen gaan kopen!
Klik hier voor foto's!

27 december 2009 - Er is een kindeke geboren...
wachten tot de kerstviering begint Jazeker, er is een kindeke geboren op aard. Niet één, maar een heleboel. En daar had het kinderkoor het deze dagen druk mee.
Op kerstavond zongen zij maarliefst 14 liedjes in een feestelijke gezinsviering in de Theresiakerk in Strijp. Met een fijn kerstgevoel keerden we allen huiswaarts.
Maar dat was nog niet alles. Op zondag 27 december zongen de kinderen in de doopdankviering in de Trudokerk. Alle dopelingen van 2009 kwamen daar bij elkaar voor een mooie viering. En inderdaad, er waren veel kindekes geboren op aard!
De kinderen van het koor deden uitstekend hun best om er wat moois van te maken. Sommigen zongen voor het eerst een solo en hadden daarbij geen hulp van een microfoon, want die was stuk. Toch deden ze het prima.
Stratumse Nootjes, jullie hebben weer super gezongen!

2 december 2009 - Sint en kerst gaan hand in hand
wachten tot de kerstviering begint Nog maar 3 repetities vóór de kerstviering, dus gingen we vandaag ijverig van start met het oefenen van kerstliedjes (sorry, Sint, niet boos worden).
Na al die kerstliedjes was het tijd voor wat beweging: we gingen onze "sound of music- medley" oefenen. Net toen we door ons zaaltje walsten, werd er op de deur gebonkt:
Schrikken? Nee hoor: Daar wordt aan de deur geklopt!
Dat begonnen we dus maar te zingen voor de Zwarte Piet die binnen was komen stappen. Gelukkig, Sint lijkt toch niet boos vanwege onze kerstliedjes!
Zwarte Piet was enthouisiast, dus zongen we speciaal nog even een stukje van de Sound of Music.
Prachtig vond Zwarte Piet het, maar hij had ook gehoord dat we instrumentjes misten. Wat een feest toen daar twee pakjes uit de zak getoverd werden, met daarin.... tambourijnen.
En er was nog een groot pak, dat al eerder was afgeleverd bij twee kindjes thuis, van Sinterklaas, voor De Stratumse Nootjes. En ook daarin..... instrumentjes!
Alsof het nog niet genoeg was kwam Zwarte Piet ook nog eens met een doos visitekaartjes voor het koor, om reclame mee te maken.
Ook voor alle kinderen was er nog een kleinigheidje en wat lekkers.
Piet ging snel nog even mee op de foto en moest meteen weer verder naar het volgende adres.
Zwarte Piet en Sinterklaas............BEDANKT!!!!!!!!!!!! Hebben we dat wel hard genoeg geroepen? Vast wel, en anders zullen we ons op de volgende repetitie nog eens extra goed laten horen, met de instrumentjes!
Klik hier voor foto's!

29 november 2009 - Zingen in Tongelre
We waren uitgenodigd om te zingen in een viering in de Antoniuskerk in Tongelre.
Zonder dirigente, zij was verhinderd, gingen de oudste kinderen op weg.
Zes meiden zongen in deze mooie, warme adventviering, en het werd een groot succes.
Iedereen was enthousiast: de kinderen, hun ouders, en zeker ook de mensen in de kerk: "Kunnen zij niet iedere week komen zingen?"
Met een warm gevoel keerde iedereen huiswaarts.
De kinderen van het koor met het volgende doel: zingen op kerstavond in de Theresiakerk in Strijp!